מומלץ להתקין את האפליקציה של Ookla על המחשב (ווינדוס \ מק) או סמארטפון\ טבלט (אנדרואיד \ IOS),
ולא להריץ אותה ישירות מדפדפן האינטרנט - על מנת לקבל תוצאות מדויקות יותר.
כמו כן, מומלץ לבצע את בדיקת המהירות ממכשיר שמחובר בחיבור קווי לראוטר, כאשר הן הראוטר והן מכשיר הקצה (מחשב וכו'), תומכים במהירות המקסימלית של המסלול שבו אתם נמצאים (ניתן לבדוק באינטרנט על פי מפרט המכשיר או על פי כרטיס הרשת).
כך גם לגבי כבל הרשת (המלצתי היא להשתמש בCat 7 ומעלה, שתומך במהירויות גבוהות יותר מאשר המקסימום הקיים היום בישראל, כך שהוא לא יהווה "צוואר בקבוק" ובנוסף הכבלים החדשים רגישים פחות להפרעות).
מומלץ לבצע את בדיקת המהירות כאשר אין מכשירים אחרים שמחוברים ברגעי הבדיקה, וגם במכשיר הבודד שמחובר, לסגור תוכנות שרצות ברקע ומשתמשות באינטרנט.
כמו כן, מומלץ לבצע מספר בדיקות בזמנים שונים לאורך היום, כיוון שייתכנו עומסים בשעות העומס (מורגש יותר בתשתיות נחושת או GPON של סיבים, מאשר בתשתית P2P ששם התופעה לא קיימת, למעשה).
אם הראוטר\מחשב רצים כבר תקופה ארוכה, ניתן בהחלט לבצע הפעלה מחדש לשניהם לפני ביצוע הבדיקה.
כמובן לוודא שלא מחוברים לVPN בזמן הבדיקה.
חשוב להבין, שבדיקה שמבוצעת באופן אלחוטי יכולה להיות נמוכה משמעותית, והרבה פחות יציבה, מאשר החיבור בפועל שמגיע מנק' התקשורת של ספקית האינטרנט, כיוון שהגלישה האלחוטית מושפעת מאוד מגורמים רבים לרבות קירות עבים, מרחק מהראוטר, ריבוי מכשירים (במיוחד ב2.4GHZ), היכולות של הראוטר ועוד.